nuffnang

Sunday, June 20, 2010

just a few days

from day to day,time flies so fast....hurm,i just got a few days to spend my time at terengganu...i'm going to pursue my studies at intec for sem 3...arh, i think that i just leave sem 2 a few days ago..what had i done in these holiday??

today is father's day...HAPPY FATHER'S DAY TO ALL FATHERS IN THE WORLD...dad,daddy,papa,abah,ayah and many more...the fathers has sacrifice a lot since we were small until now..our father had looked after us,gave us money,foods,loves and everything...how to repay back??? their loves can't be paid by money or everything...what we can do is just take care of them when they are old...show our loves and attention to them...so they will feel appreciated....

ok,change the topic.......world cup at sourth africa!!!who do u think will win this year???i'm a big fan of england...but england seem just satisfies neither win nor lose...huh, just wait and see what will happen in the next game...hopefully then can continue to second round until final..hehehehe...

i got to go...wanna get some foods coz i didn't take my lunch yet!!!

Tuesday, June 8, 2010

doakanlah warga islam di gaza,palestin

macam2 hal yang terjadi sekarang sama ada dalam atau luar negara...jaa dk kat intec macam banyak benda tak tahu..almaklumlah,xtengok tv kan..paper pun jarang2 baca..nak tunggu baca cerita kat internet pun ,jarang jugak..kalau online,kerja chatting,bukak fb..huhuhu...sebenarnya bukan apa,study week dah 2 minggu,exam week pun 2 minggu...rasa macam xde masa sangt nak ambil tahu perkembangan terkini...

bila dah balik rumah ni,macam2 jaa tahu..tengok tv,tengok berita..huh,peristiwa tentang kapal malaysia yang ingin hantar bantuan ke gaza telah ditahan rejim zionios israel..huh,sungguh kejam mereka..bila jaa tengok berita,MHI,mereka menceritakan bagaimana mereka menjadi orang tawanan tentera israel..memang peristiwa yang cukup bermakna dan mendebarkan..

alhamdulillah,mereka telah selamat sampai ke tanah air petang semalam...memang mereka amat terkilan sebab tak sempat menyampaikan bantuan kepada penduduk2 gaza di palestin...mereka tidak sempat menghantar bekalan makanan dan keperluan rakyat di sana...barang2 itu semua serta kapal telah dirampas!!!HUH,SUNGGUH KRJAM MEREKA ITU...

jaa harap kita semua dapat mendoakan keselamatan penduduk palestin..walaupun bantuan tidak sempat dihantar,namun semangat wakil2 yang kesana patut dipuji..mereka masih meneruskan perjalanan walaupun mereka tahu bahawa satu kapal yang berlepas terlebih dahuku telah dirampas dan mereka telah menjadi tawanan...tapi,apa2 pun,syukur ke hadrat ilahi kerana mereka semya telah selamat tiba..terima kasih njugak kepada semua umat islam yang solat hajat mendoakan kesejahteraan mereka semua...amiin...

p/s:nak tunggu piala dunia pulak...nak tengok bola!!!!

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...