nuffnang

Sunday, January 30, 2011

i'm a blood donor!!

after a few times i can't donate my blood because of some problem,finally i make it!!actually i don't have any health problem but i got some woks to do :(

 a few days before that,most of my friends already donated their blood but i can't make it because i had to finish my experiment alone in the biology lab..sobs..then,after class i went to great hall and took the form for donating blood,filled it and met the doctor to check for my blood pressure,blood type and weight

the form

i got this

my blood type is 0 same as both of my parents and i'm a universal donor!!hopefully that 300ml can help people who need it and i'm  so happy that i can help other people...even xbyk sangat,tp still boleh kan :)
















 i had to wait for about an hour before i can donate my blood



some of blood donor xD

officially a blood donor..

after this i'll never hesitate to donate my blood again next time...it does not hurt at all and maybe we can help others to survive :D

lepasbalikbilikterustidursebabletihsangat-sangatmungkinsebabdermadarah xD

p/s: janganlah takut-takut nak derma darah sebab tak sakit pun,sekurang-kurangnya adalah jugak bakti kita kann :D






Thursday, January 27, 2011

boleh tak kalau senyum,bukan susah pun (@__@)

hari ni tak taw la kenapa rasa terkilan?terkejut,xpuas hati?macam-macam ada....sekrang ni kat library,perh sejuk banget.nak study xbrapa nak fokus sebab rasa macam nak beku..kejap lagi nak pergi kat pondok luar tu je la...xtahan cejukkk~

back to the topic,kalau kita cakap sombong kan,marah..tapi yang hang buat muka sombong muncung panjang 40 depa sampai boleh buat sangkut baju tu apekehal..bukan aku tak puas hati ke apa,at least senyum je la sikit...aku ni memang suka senyum,xkiralah kenal ke tak ke,kalau orang pandang muka aku,aku mesti senyum..kan comel tu (^___^) senyum lebar-lebar pun tak perr..

aku tak kisah la kalau aku xkenal ko,tapi kalau aku dengan susah payahnya menegangkan kulit muka untuk senyum pada engkau boleh pulak engkau buat muka seposen macam ayam nak kena sembelih hari ni..muka tu cam hape,fine lah kalau ko memang xnak tegur aku..aku memang tak kisahh..yelah,rambut sama hitam tapi hati lain-lain..mungkin aku ada buat salah kat ko,tapi aku tak perasan..aku mintak maaf sangat-sangat...aku tahu,aku manusia yang lemah kadang-kadang tak perasan buat orang terasa..kalau betul tu keadaan sebenar,sekali lagi aku minta maaf dan harap ko boleh maafkan aku..

tu satu hal,satu hal lagi kalau aku pergi kedai tengok orang penjual tu muka macam lepas kena cerai talak tiga..aisehman,bukan ko sorang je ada masalah,aku pun ada masalah...semua orang ada masalah...tapi ingat la sikit,aku ni 'costumer' kedai ko,boleh tak layan elok-elok sikit,ni aku tanya sikit jawab macam hape..sakit hati betul..kalau macam ni baik ko bungkus kain tutup kedai..aku kofirm,kalau hari-hari ko layan orang yang datang kedai ko macam ni..lepas ni diorang pasti xkan datang lagi..tak mesra pelanggan langsung!!

walaupun kita tengah sakit hati,sedih,geram cubalah tahan sikit perasaan tu...tolonglah jangan disebabkan nila setitik habis rosak susu sebelanga...kalau ko gaduh ngan kawan aku,tak kan dengan aku pun ko nak gaduh...tak pun kalau ko memang tak suka+anti belajar biologi, tapi aku ambik bio..janganlah ko tak nak kawan ngan aku sebab kes yang kecil sekecil cucukuman tuh..aih,tak faham betul aku..

lagi satu,kalau ko nak marah orang lain,boleh tak ko jangan lemparkan kemarahan ko tu pada pihak ketiga,yang tak tahu apa-apa..kes ni lah jadinya penceraian,porak peranda..masalah tempat kerja bawak balik rumah lepas tu semua anak bini kena marah..ape kes???kalau ko balik rumah senyum,buat muka manis ngan anak bini kan settle..masalah tu tinggal di dulu,cuba tenangkan fikiran...boleh pergi pantai ke,jalan-jalan...kalau aku aku suka jalan sorang-sorang sambil tengok-tengok pakaian,buku kat kedai..bila rasa dah ok sikit baru balik bilik..barulah xde rasa nak marah orang kat dalam bilik tu...

senyum tu kan sedekah..tak rugi walau sesen pun kalau ko senyum...bahkan ko akan dapat lebih dari tu,kulit wajah ko akan tegang,nampak muka manis,orang tengok pun senang hati..kalau ko buat muka nak marah,wajah seposen tu memang ko akan jadi tua di waktu usia muda..percayalah aku cakap..kalau ko rasa nak nampak lagi tua dari usia sebenar ko,buatlah muka macam tu lagi..konfim lama-lama orang menyampah tengok muka ko dan aku yakin ramai akan bercakap-cakap tentang betapa sombong bongkaknya engkau..itu aku jamin 100%..mungkin ko akan jadi macam kera sumbang sebab wajah ko yang xsuka senyum tu =p

senyum sokmo okey xD aku suka tengok orang senyum,semua masalah sakit hati boleh hilang kann..

JUST SMILE AS IT'S THE ONLY KEY
 THAT CAN FIT EVERYBODY'S HEART
(^_______________^)

Tuesday, January 25, 2011

aktiviti selepas masuk hutan :D

kitorang main gaul-gaul tanah..haha..apekah???ini sebenarnya rentetan eksperimen yang kitorang buat dekat FRIM hari tu(click here). kani kan ada ambik tanah,so kami gunakan tanah tersebut untuk buat eksperimen ni :D
sebenarnya kami nak keringkan dulu...lepas tu baru timbang berat tanpa air xD(pelik pulak bunyi)
ni proses pembakaran tanah guna bunsen burner je..
masih lagi proses pecah-pecahkan tanah dan asingkan dalam bekas yang berlainan agar tanah tu cepat kering :)
gunalah universal indicator untuk tengok pH tanah tu...korang rasa-rasa berapa pH tanah ni??berasidkah?

jemur kat luar leb,biar cepat kering sikit..kena panas kann
sedimentasion process..

jangan berebut!!haha
kawan-kawan yang saya sayang..heehe

itu sahaja...xde keje kann..

p/s:gambar-gambar yang xde tag ni dari madhiah..credits to her singgah la blog dia

Sunday, January 23, 2011

macam-macam hal lah diorang nihh!! :D

salam semua...hari ni hanya nak kongsi sikit pengalaman dengan sepupu jaa..diorang ni memang nakal sempoi habis..hahaha..aku balik rumah pakcik kat klang,pastu mulalah main dengan anak-anak dia ni...sebenarnya nak tengok baby baru lahir,haziq namanya :D jaa ada snap beberapa pic diorang yang sangat nakal nih..layan~

ini dia haikal dan khairunnisa..haha,asyik-asyik main je dalam kete xleh nak duduk diam langsung..pastu diorang nyanyi lagu macam-macam...peminat AF wooo,semua diaorang kenal..akim,mila,stacy,syahir..haha,kalah aku..mentang-mentang lah aku ni dk kolej,xde tv :'(..seingat aku AF7 la aku tengok sebab masa tu lepas spm..yang lain xdpt pun sebab memang dari darjah 6 lagi duduk asrama..balik pun jarang-jarang..
hahahha,ini muka paling buruk ok!!jangan tiru gaya ini di rumah..lalalala,sempoi betu la..geram aku dibuatnya..

ini haikal...selalu ajak aku main ps..hampeh betul,asyik2 kalah jep..aku manalah reti main benda alah tu,main jarang-jarang sekali je pun..dia ni main hari-hari balik sekolah main,malam nak tidor main..pastu mulalah la ayah di bebel suruh tutup..sampaikan xnak makan nasi pun ade sebab nak main ps sangat..nampak kaki sebelah tu??tu abang sulong,hakim sama tua dengan adik bongsu aku,ila..xnak ambik gambar la pulakkk..
aku suka tahi lalat besar kat tepi bibir dia..nampak manis..tiap kali aku pegi ru ah pakcik kat klang,dia mesti datang nak tidur ngan aku..hehe :)
peace no war!!
inilah sebenarnya nak tunjuk..pic sepupu baru :D ni aku baru tidurkan dia..heee,boleh jadik calon menantu x?sudah pandai tidurkan baby ni..sebelum tu punyalah nangis,aku ambik dukung,tepuk-tepuk terus dapat tidur...eh,senang betul rupanya..
okey,nak jugak...asyik pic korang je..hhaahhah..ada video diorang nyanyi..tapi biarlah kang ade yang menanah telinga dengar..hahahaha
sukanya dapat jadi baby balik..hahahahha,kejenya makan tidor dan nangis..best kan3???

tu je kisah anak-anak ayah cik.. :D aku dah macam rapat sangat dengan diorang sejak-sejak belajar kat shah alam ni..cuti-cuti pergi lah sana,malas nak balik ganu..penat seh balik jauh2,kalau naik belon xpa la jugak..

p/s:adik aqil makin sembuh,dah xguna mesin lagi..jaa ada tulis dalam entry ni pasal dia..thanks kepada yang baca entry tu dan mendoakan dia..sekarang doa lagi semoga dia cepat-cepat sembuh,balik rumah dan jadi aktif  macam kanak-kanak lain..hampir 2 bulan kat hospital~




Friday, January 21, 2011

Tips: perkara yang anda perlu tahu sebelum memakai ' contact lens'

setakat ni dh hampir setahun aku memakai kanta lekap atau contect lens ni..memang ada cerita sebenarnya cmne aku mula nak pakai ni (klik sini) dan (sini) uh,memang sangat memuaskan hati dan menyenangkan sampaikan kadang-kadang orang tak perasan pun yang kita ni rabun..heeeee,tu yang best :)



mula-mula nak pakai tu,ish ngeri jugak sebab fikir nanti tercucuk mata,lupa nak buang dan macam-macam lagi la tanggapan negatif terhadap benda alah ni..tapi bila aku dah pakai,erm ok je sebenarnya..haaa,bagi sesapa yang baru nak cuba pakai,xpayah takut la,everything are just ok as long as u know how to manage it :D



mula-mula tu memang nanges jugak nak bagi lens masuk dan melekat kat mata.. perh,berpuluh-puluh minit jugak la..kalau naik bas ke hape dah kena tinggal daa :'( tapi sekarang nak pakai ambik masa dalam 10 saat je dan nak buang mungkin 5 saat..semakin lama korang pakai,semakin senang pulak nak masuk,macam dah biasa..ye la kan'practice make perfect!'



sape baru nak cuba pakai,baca dulu kat bawah  ni :-

  • kalau nak beli contact lens,pastikan beli yang elok,yang disarankan oleh doktor..jangan main redah aci tak aci je beli..baik beli kat kedai,lebih selamat sebab kadang-kadang beli online yang atau mana-mana sale yang kita tak tahu kualitinya bahaya jugak..xpe berbelanja lebih sedikit,janji mata ok..nak kena infection??haaa...mencegah lebih baik dari mengubati xD

  • perkara paling penting la ialah kebersihan..pastikan tangan tu bersih,basuh biar cuci-cuci dulu baru boleh main dengan mata..jangan main redah je,tangan bekas main pasir ke,lepas makan sambal belacan ke..mak oii..tu namanya nak merosakkan mata..tapi basuh tu xpayahlah nak guna sabun banyak-banyak sampai satu bekas kan..xelok jugak nanti bahan kimia tu masuk juga xelok untuk mata kita..

  • letakkan lens di hujung jari telunjuk dan pastikan bentuknya betul-betul macam huruf 'u'..bukak mata luas-luas baru senang nak masuk dan terus melekat pada mata..kalau ada xbetul,kelepet kat tepi tu maknanya kedudukan salah dan cuba betulkan dulu sebelum pakai..kalau korang betul-betul ikut cara yang betul,buat apa nak takut pakai kan??

betul
salah
  • pastikan buang lens sebelum tidur nanti kering dalam mata susah!pedih wooo...tak pun nanti bila kering akan jatuh sendiri..tu pun kalau korang tidur bukak mata la..angin kuat-kuat pun boleh jatuhkan lens..aku pernah jatuh lens time bawak moto laju-laju...xpun masa nak bas perjalanan jauh,ketiduran dan bila bangun mata akan pedih bila lens dah kering..pastikan lens korang tidak kering ok :)

  • takutlah apae2 hal terjadi kan,baik bawak je selalu bekas lens dan mps(multi purpose solution)..senang la..kalau korang rasa pedih je tetiba dan air mata keluar mencurah-curah tanpa dipinta cepat-cepat keluarkan dari mata dan rendam seketika..sebenarnya air mata tu ada 'digestive enzyme' dan keluar bila ada kuman dalam mata..dan sebab tu la air mata kita keluar sebab nak keluarkan kuman tu sekali..

  • bila buang lens,terus sahaja rendam dalam multi purpose solution for protein removal and moisturising at least 4 hours...bekas tu pastikan bersih dan tutup ketat-ketat..pastikan jangan guna solution yang sama untuk rendam,bila dah pakai,buang dan rendam dalam solution yang baru okeyy


bila pakai contact lens ni confidence level pun tinggi kan,terutama nak pergi interview atau apa-apa function...xdela nampak macam skema sangat(bagi aku laa)lagipun bila pakai lens,nampak lagi muda..heeeeeee xD



If you experience eye redness, eye pain, or develop other unusual symptoms,immediately see your doctor :D





    Saturday, January 15, 2011

    biology field trip at FRIM

    me and my friends from M9 and M10 went to FRIM(forest research institute of malaysia) to do experiment about species,quadrat sampling,soil particles,etc...this is my first time here =)

    we were so unlucky because the canopy walk is closed due to some problem..i wanna try it!!
    we started our journey by finding a suitable place to do our experiment as we need a quite big flat area with more plants and species..before that, the so-called tour guide showed some plants to us including their benefits and uses..most of the plants are new for me or even though i've already found it before but i still didn't know their names =p
    the long plant is tongkat ali :)

    the short one is kacip fatimah..
     why tongkat ali is long and kacip fatimah is short plants???maybe tongkat ali is for men and kacip fatimah is for women..heeeee =p
    look at this,it looks like alephant right???
    with the eye,proboscis and ivory:D

    pokok kapur

    jelutung,use to make pencil because it is light

    tarzan plant,liyana..yiehaa :) 

    some of my friends were doing quadrat sampling

    it's like a short jungle trekking because we have to walk in the jungle to find the suitable place for our experiment..

    after the experiment end,we took our lunch and perform solat zohor...some of my friends went to waterfall but i took that time to walk around FRIM and went to bookstore..
    got some info about frim at infokios :)
    i walked with her and stopped under a tree..we're gossiping..=p
    she is one of my best friend in my class...she is a very good listener and always want me to tell any stories about anything..i like to tell stories and that's why we can be a good friend...=)

    last pic before we went back!peace!!
    we will finished the experiments in the lab and we just collected some soils from the forest..it was just a nice trip because i love jungle...let's preserve our nature,peace no war!!!

    p/s: i'm going to do forensic investigation for my biology experiment unit 6...heeee,i'll update later..keep blogging yaww =)

    Friday, January 14, 2011

    it's exactly a year!!

    i got no class today,yieeha!! =)
    when i saw my calendar,i just realised that today was 14th january..that's mean it has been a year since i broke up with him and being single again..ngeeeeeee (^___^)
    read this (poyo ckit)

    it was just great as i can forget him already..alhamdulillah..
    all my feelings toward him fades and disappear day by day...

    he is not the one who i always thinking about for this time being..
    my families and friends are just good enough for me
    my education is the priority..xoxo

    single is simple and i can choose my own pathway..
    no puppy love anymore...

    if i'm in love again.i'll make sure he is my soulmate..
    the one who understand me well,my career,my family..
    the one who can stand with my behaviour..

    for the rest of my life..i'll be with u..ngeeeeeeee :)

    tips nak lupakan seseorang??next post k =p




    p/s:sape baik??nak duit poket??join jaa  sini

    Wednesday, January 12, 2011

    once upon a time...kerja hotlink....



    selepas habis je kelas jahitan...aku rasa apa salahnya aku kerja sebelum dapat tawaran belajar  ke mana2 kan...aku ngan kawan aku pun usha-usha la kedai..saje nak cari pengalamn dan isi masa daripada duk saja kat rumah...PLKN pun xdapat

    kat bawah wisma tempat belajar jahit tu,ade kedai telefon..
    kawan aku tanya la kot-kot nak pkai orang ker...

    pk cik kedai tu cakap,nanti klu ader kerja die nak call...
    one day,kawan aku ckp pk cik tu call die n cakap ade kerja
    tapi masa tu die dah keja kat kedai joran...

    so die suruh aku and kwn aku srang lagi yang ganti
    aku ingatkan kerja kat kedai...rupanya kerja sebagai promoter..

    kitorang kene pergi dari satu tempat ke tempat yang lain..
    first place yang kitorang promote kat pasar malam..haha...
    mula2 agak malu jugak...tapi lama2 biasa la...

    ni kawan yang kerja skali ngan aku..name die hidayah...tapi aku selesa panggil die kakak..haha...ni kawan aku sejak tadika lagi...kitorang rapat sampai sekarang taw...


    yang ni pulak bos aku...name die aku pn x sure...kitorang panggil pak mat je


    pilih2 jangan tak pilih..no comel2 blake..haha

    masa ni tengah wat promosi kat KOLEJ TEKNOLOGI BESTARI....kat setiu


    ni member..kat pasar malam guntung

    AKU DEKAT MYDIN MALL,KT

    kat mydin mall la paling kerap kitorang pergi...every week...best..kat sini aku dapat banyak sangat pengalaman...tapi biasela kerja promoter,jalan2...
    pastu duduk..haha..memandangkan kat MAYANG VILLAGE ni memang tempat orang makan....
    tapi banyak jugak la..ade yang main2..nak ngorat...perkara biasa..

    antara dialog yang aku still ingat

    aku= bang,xnak tengok nombor maxis ke????MAXIS YOUTH CLUB..(masa tu aku pegang paper no.fon baru n explain la ckit2)
    CUSTOMER= laa...xnak la no baru,saya nk no awk...kalau nak suruh saya beli,bg no tpon awk dulu


    huh,menyampah aku...tadi punyalah aku explain panjg lebar..all the privileges...
    tapi die asyik pandang aku je...gilak punya orang...xnak layan kn,customer,mampus aku klau dalam sehari xder sale...

    dengan rasa marah,malu,tension...semua perasaan ader,aku buat2 senyum kambing n trus blah....banyk lagi citer...kalau citer satu2 sampai esk pn x hbis...kat sini jugak aku ada blind date ngan sorang yang aku dh chat lame tapi baru jumpa..hahhaha.lawak jugak...oppps!

    kat cini,kitorang bnyak gak CURI TULANG...pergi masuk mydin beli barang,pergi karoke..macam2...hahaha :p




    still promoting....macam2 aku explain..
    yela sebelum ni aku guna celcom jer...pastu kne blajar la sikit-sikit...macam-macam soalan la diorang tanya,dah jadi macam kaunter pertanyaan pulak..
    kene belajar pakai maxis pulak,tapi xde hal pun,senang jer...

    sakit mata ke merah sgt??sorry

    that's me...aku dapat bnyak sgt pengalamn sepanjang jadi PROMOTER NI...
    this is my first work..haha..hepi dowh dapat duit hasil sendiri...tapi duit aku x smpan pun...aku enjoy...beli brg-barang makan.....

    hehe....i'll memorise these experiences and share with all the readers...
    i'm HOTLINK GURL..hot2..haha..xhot mne pon..ngeeee =p

    *this is actually an old post from my previous blog..i just repost it back here,thanks for reading =)

    Tuesday, January 11, 2011

    ape yang patut dibuat kalau rasa tension???


    salam petang selasa semua =) semalam memang tension sangat dengan result jatuh sampai ke kerak bumi,dengan eksperiment unit 6 biology yang asyik2 kene reject je,dengan banyak benda tak study lagi nak kene cover..dahla exam da dekat,pressure sesangat..taw x??pastu kene pulak buli ngan member2..sebab tu rasa tertekan je semalam,nak belajar pun xmasuk..

    okey,the past is the past..jaa dah xsedih lagi dah..bersemangat lagi..pergi tanya member-member kat formspring soklan yang jadi tajuk ni..tengok respond diorang :-

    mesti tension nk exam ye..:)
    jujurnya klu kita suka lyn lagu sambil tgk blk gmba2 lame xpn tido haha..pastu bace quran ye! try la bace surah2 favaourite:P –FK-

    makan-VP-

    berzikir byk2.solat hajat sume:)-ANA-

    minum air gas..haha-MH-

    pergi pantai jerit kuat-kuat hehe. tak pon express it through tulisan. tulis ape saje yang kamu tensionkan itu. as the time goes, bile kamu bace balik ape yang dituliskan, its very very very funny hihihi. last skali nangis jela. may it work, InsyaAllah ;)-CT-

    amik wuduk..solat :))*islamik sikit-AZ-

    hisap rokok..-BA-

    makan!-PP-

    tark nafas dalam2-bro-

    take a long breath....then,lepas pelan2 smbil ko senyum lebar2...sure ko rse confident n xtension da pastu...
    *nih tips yg aku slalu wat la..n so far menjadik..haha*-AA-

    mandi...-AS-

    Malas & xde semangat nak stadi ke ni?
    Final year dah kan?
    Well, think of the consequences then..mgkin itu boleh bantu Jaa utk bangkit semula.   -HR- 

    alhamdulillah..thanks for the tips :) esp pasal baca quran dan solat..yea,tu yang terbaik bagi kita orang islam ni kan..pastu pasal makan tu jaa xbrapa nak selera makan,tgk nasi pun rasa xnk..pelik jugak..pastu layan lagu jaa memang suka dengar lagu:D tapi hisap rokok tu xmungkin..apela..ish3~

    yang last tu sebenarya dr komen..thanks warlord yang sentiasa datang blog ni walaupun entri ntah ape2,sentiasa komen dan bg semangat kat jaa..yeah!!xde tension-tension lagi dah...sekarang bermotivasi tinggi :D

    apepun thanks kat korang semua..sekarang ni masalah lama datang lagi,xboleh nak edit layout dengan komen tak kira entri sendiri/org lain..so just baca jela..xboleh komen..sorry ye :(

    kalau korang,ape korang buat kalau tension ek??meh share story sket =)


    Wednesday, January 5, 2011

    less talking,less eating,less wasting,more working,more serious :D

    today is the first day class for this semester...it's awesome to met all my classmates after a long holiday yet i don't like this feeling...i have to wake up early,read books and do revisions...as usual we will get our last semester exam paper...i hate this part..really3!!!

    i do study but it still not enough...i'm working on my individual investigation,unit 6 biology as i haven't decide my final title yet...3 of my previous title was rejected due to some problem as it require something advanced and different,not a common one!!haish,i'm getting tired but i have to do research again,again and again..

    thank God as i don't have to retake the IELTS exam,alhamdulillah..if not,it will be a burdensome for me as i have to prepare for my coming trial exam this 28 february and final exam on 26may,yeah it's the teacher's day actually and just around the corner :D lots of thing to revise and cover start from the first semester..oh my questions and exam paper,please be kind!!! i will study hard to achieve all A's and i know that i can do it..

    for this new year,new semester i just wanna change myself..less talking,less eating,less wasting,more working,more serious :D pray for me okey..i'm so sorry because after this i'm going to be more passive in blogging as i can't update my blog everyday and blogwalking to your blog anymore,but i promise if i have any free time i will...

    my followers are increasing day by day,thanks a lot for supporting me..i dream to be a famous blogger one day...hahahahhahaha..maybe it's just a dream,never mind because i got to go now..my vector's tutorial are waiting for me..i always motivate myself and will think about this song when i feel that i wanna give up..

    Jika kau fikirkan kau boleh
    Kau hampir boleh melakukan
    Jika kau fikirkan ragu-ragu
    Usahamu tidak menentu

    Jika kau fikirkan kekalahan
    Kau hampiri kegagalan
    Jika kau fikirkan kemenangan
    Kau hampiri kejayaan

    Engkaulah apa kau fikirkan
    Terkandung dalam pemikiran
    Kau fikir boleh melakukan
    Fikirkan boleh

    Percaya apa kau lakukan
    Tabah apa kau usahakan
    Bertindak atas kemampuan
    Engkau boleh


    it's a patriotic song..i just love the lyrics besause it boost up my spirit XOXO

    Tuesday, January 4, 2011

    selamat menempuh alam perkahwinan akmarizam :D

    cuti semester lepas gua ada pergi rumah mak sedara kat kota bharu,kelantan selama seminggu sebab anak dia a.k.a sepupu gua la nak kawin...kami agak rapat la jugak tu yang sampai pergi awal pulang lewat tu..

    bergambar bersama pengantin perempuan..opps,tudung senget :p

    nila satu-satunya sepupu yang sebaya

    eh,nak jugak die nih!

    jangan ingat org laki x bersolek..haha!

    haaa,ni la pengantin tu :)

    bersama ibu kedua belah pihak

    posing lam bilik pengantin jap!

    sekali lagi,ajak si baju ungu sekali..hikhikhik

    antara jemputan yang datang

    bunga manggar ni jaa buat


    yang ni jangan tak percaya okey!jaa panjat guna tangga dan pasang semua benda ni..siap memaku lagi..lewat gila tidow dah dekat kol 4 sudah..mula-mula xjadi nak pasang,pastu last-last minit lepas kol 12 baru ada cadangan nak pasang...ingat nk bergambar dalam bilik je...org lain laki2 pun da tidow,ape la...ambik alih la..sepupu n akak tukang bagi arahan,senget ke ape..huhuhu..xpela,simple2 pun ok la la

    pengantin yg sporting...lawak plak..hhehehehe :p
    when will be mine??hahaha,tetiba gedik nak kawin :p

    nuffnang

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...