nuffnang

Monday, May 30, 2011

We are happy when…..






Human are happy when they can ‘open their eyes’ to see and discover that they are important and meaningful…

Human are happy when they want to open their heart and know that someone loves them...
Human can even be happier when they can feel the loves and happiness from the person that honestly loves them so much…
Human are not happy if they don’t want to open their hearts, don’t want to get what they should…don’t want to force themselves to get the things that they want…don‘t want to accept and praise with what they have…

Human are blind, selfish…….



They already have the best one, but they still trying to get the others…they want to choose other friends instead of the best friends that they already have…

Every person has their own rule, someone can be a great person can be the best one in their field but not in others…someone can truly love them but not the others…

They already are the best one, but they still want the other attract to them, love them and always want to be the number one!!

The source of happiness are from ourselves…if we just wait for the others, get ready to regret!!Get ready to feel the sadness…..
We will be very happy if we can accept t
he thing that we already have, love and appreciate ourselves, want to love others and want to accept the others…
Believe in ALLAH and praise to HIM….we are the best, don’t be sad, LA TAHZAN!



HE will give us the things that we need, but if we fail to get it, don’t regret!!!Always believe that TOMORROW NEVER DIES… work hard and just be happy…

freaky mind,
jaa64

Sunday, May 29, 2011

movie review: Dead silence

Assalamualaikum...

this movie was released on 2007 and i just finished watched this movie this morning and wanna share with you guys ^_^


syyyyyyyhhh..
U SCREAM..U DIE!!

some summary about this movie:

Mary Shaw was a popular entertainer until she was accused of murdering a young boy. Subsequently hunted and captured by the vengeful townspeople, Mary's tongue was cut out before she was mercilessly killed and committed to the earth in the company of her handmade collection of vaudeville dolls. In the years that followed, the town seemed to be haunted by those ghastly puppets. After mysteriously disappearing from Mary's grave, the menacing figurines would sometimes be glimpsed by the damned in the dead of night -their appearance consistently foreshadowing the death of whoever laid eyes upon them
most of the poeple can remember this poem..


Beware the stare of Mary Shaw,
She has no children, only dolls.
If you see her in your dreams,
Be sure you never, ever scream,

marry shaw will kill people for revenge and take their tongue..all of the victims died without tongue with open mouth..that was very scary as i watched this alone and i keep my mouth shut..haaaahaha,sounds quite funny, but that's it!!!if people scream, they will open their mouth and mary shaw can easily take the tongue out, together with the voice..heeeee..

The casts :-


That's all for now, this is a must watch movie although i was outdated already..heeee..


Saturday, May 28, 2011

hasratku sebelum menjadi pengantin, rasa macam mahu mandi manda kat air terjun je....huuuuuu, bestnyerr ^_^

Assalamualaikum...

sudah lama rasanya jari jemari ini tidak menekan keyboard mengupdate blog..heeeehe..biasalah orang busy nak kawin camnilah, banyak mende nak kena settlekan...nak siapkan bajulah, gubahanlah, pelamin, tempat,kad kawin jemputan...memang tak menang tangan dibuatnya..nasib baik ada yang membantu kalau tidak memang kekeringanlah jawabnya....wahahahaha...haah sebelum rasmi jadik pengantin ni nak pegi mandi kat air terjun..waaaa..bestnyer..sape nak ikot??jom!!!


best woh air terjun ni..rasa nak pergi je..pastu nak rasa semua 10 tempat tuh..hahahaha



tak dapat yang banyak sangat pun yang ni jadilah..waa, bestnyer..ahh, teringin sangat dahni..


rasa macam nak berendam dalam air tu lelama pastu mandi puas-puas biar hilang rasa serabut dalam kepala hotak ni..memang rasa berat pun ni, stress+down+tension semua perasaan ada...kalaulah boleh menjerit kuat-kuat tepi gunung pun best..orang kata, kalau stress jangan pendam..terus luahkan nanti makan dalam susah..boleh guna analogi kalau kita panaskan something at high temperature, kalau pressure tinggi sangat flask tu akan pecah, sebab tu kena kasi lubang biar heat/pressure tu keluar (sorry manglish, dah biasa belajar chemistry in english susah nak tukar term..heeeeeehe )


ehh, pengantin??kawin?ok sorry merepek je intro tetiba je =_= wahahaha, biasalah sedap je yep menaik tak berapa nak fikir..hurm, dah habis AS dah siap 8 musuh telah kuharungi..ada lagik separuh..8 lagi okeyy...akan ku kerah tenaga sedaya upaya untuk melawan musuh agar dapat menang dengan berjaya..musuh yang dah lepas amacam??ohh, no komen..harap-harap semuanya okey..amiin :)


sekarang ni tengah nak selesaikan borang application iniversity, bank draft RM500 tak buat lagii..oh, memang pokai lah saya macam ni..memang kena berjimat tahap cipanzii la nampak gayanya, makan nasik berlaukkan garam..sobs...sobss (T_T) sila nangis..muaahahaha..masa duit tengah banyak enjoy, bila hujung sem nih, siaplah..padan muka..huwaaa..pliss sesapa tolong sponsor duit belaja sebulan..duit nuffnang boleh dah nak cashout tapi nak tunggu sampai, sebulan..biar jelah terperap kat situ..dasar malas update blog, habis BE larik!!tolong saya kejar jom!!nak BE lagik..nak buat belanja..heeehe...ada duit boleh gak beli mazda..kahkah..berjanggut dululah kan =p (sampai bila-bila pun tak berjanggut masalahnya..hhaha)


lamanyaa tak merepek, best sebenarnya merepek ni tapi yelah minggu ni padat dan mampat..bayangkanlah dari pagi sampai ke malam menghadap musuh-musuh ketat..rasa nak gila kepala hotak, dahlah semalam punya 3 sekaligus..nasib baik boleh kontrol emosi walaupun musuh kedua tu sangat jahat dan menyedihkan saya ..huaaawaa...hari ni sebenarnya nak relaks, layan twitter n facebook..lagi best layan movie Thor...ceh, orang lain da tengok lama dah...ye,saya taw lambat tapi biarlah tak kisah pun..haaha,layan gaklah citer ni sebab saya memang suka citer action..waa,member sebelah tengah layan korea..lagi best!!ah, drama xleh tengok lagi sebab saya jenis yang suka tengok cerita terus habis...tak sabar!!tungu cutilah..heehe..



Thor and his father =)


ok dah sekarang ni tengah loading maharaja lawak minggu 9..memang tiap-tiap minggu tak pernah miss tengok maharaja lawak..diorang memang terbaiklah!!!takleh pegi mandi air terjun pun boleh tengok diorang buat lawak pun oklah...boleh gelak-gelak hilang tension...jom layan!!


P/S: someone hadiahkan saya menda ni plisssss.. =p

wanna do something crazy??try here

Thursday, May 19, 2011

polkadot doughnut: vlogger terengganu nih best!!!

Salam semua...

masih lagi dalam mood berperang..bang-bang boom!!!dua musuh sudah berjaya dilepasi..tinggal 14 lagi..awat??terkejut?haaaaha..banyak gilaa kan, tu yang rasa nak menggila nih..tapi lagi rasa gila kalau tak sentuh blog..sebab tu nak sentuh ni, kalau tak sentuh esok mungkin gila..kehkeh..*ok tipu =p

Tengah melayan video dekat youtube, terjumpa video mamat nih, orang ganung boh!!namanya polkadot douhgnut..diorang buat berdua, tapi mostly yang sorang-sorang...mungkin dah ramai yang tahu kemunculan mereka, sebab mereka dah mula sejak hujung tahun lepas...aku baru tahu beberapa hari lepas dan ternyata aku masih awal sebab bila aku tanya rakan-rakanku mereka tak taw pun...ni nak cerita dalam blog nih!!hehehe :D

agak kelakarlah bila tengok vlog diorang nih, okey aku gelak sorang-sorang...yang bestnyer guna lorat ganung tu!!bukan orang kedah ja boleh, orang ganu pon boleh..ke guana gamok??zizan pun orang ganung..hehe....meh-meh malas nak tulis panjang-panjang, mari kiter layan vlog nih!!









hok ni memang lawok molek ah..suke selok aku tengok, nak terburai isi perut..kahkahkah...



ade banyok agi video diorang, dalam english pun ade...tapi wat dalam lorat ganung ni memang kemah keming!!ambe dop pernah tengok agi vlog orang ganung klakor gini...memang terbaik la bro!!!


ni vlog dalam lorat teregganu dan nak share dua terbaikk dan paling ambe suker je, hok lain deme pakat-pakat gi tengok sendiri deh...





yang ni pulak pasal annoying vidoe,in english..kahkah..aku sukaa kot..tapi diorang kata xnak dah buat vlog kutuk orang..okeh,bagus2...

nih beberapa komen ambe pasal polkadot doughnut nih...

@video tu kurang kualiti sket r boh!!ce try beli kamera molek sket..sayang pulok, vidoe sedap doh!!

@sound lain macam sket...pastu kadang-kadang suara pitch tinggi sangat, tapi intonasi gaya tu molek doh...

@guna je lorat ganung tuh...baru kemah set kite..hahaha..konfiden molek je tu =p


okeyh...tu hanya pendapat ambe semata-mata....kalau tak boleh terima harap maafin yaa...lepas tengok ambe terus subscribe, lama dah tak upload video..bilaaa nak buat lagik??tengah menunggu ni...ekekekeke...

sesapa yang tak berapa nak faham lorat si polkadot doughnut ni, boleh rujuk kamus bahasa terengganu sini..ambe wat siap-siap doh..hehehe..

ni page facebook diorang,tunggu apa lagik..jom layaaaan :D


p/s: best ke weih BB messenger???

Sunday, May 15, 2011

Adik Aqil dah pergi buat selamanya.....Al-Fatihah...

Assalamualaikum....

dah 5 hari tak update, kekok pula rasanya...bukan apa,tengah sibuk buat preparation nak pi perang..start hari isnin ni...cuak seh!!

tadi baru dapat mesej dari pak cik ngan abang aku, adik Aqil yakni sepupuku dah meninggal pergi menghadap ilahi pukul 12.15 tadi..aku tersentap dan sebak sebab aku selalu main-main dan jaga dia masa cuti sem lepas...tapi masa tu memang nampak dahla simptom-simptom yang dia bukan macam budak lain...

masa umur 6bulan pun masih macam baby..badannya membesar tapi tidak aktif, masih tidak boleh meniarap dan bergelak ketawa riang macam baby yang lain..kalau kita acah bebudak lain pasti mereka melilau mencari arah kan..tapi tidak bagi Aqil..rupa-rupanya dia bukan sekadar sakit jangkitan kuman dalam darah dan paru-paru namun otaknya tidak membesar...so the connection of nerve does not grow actively like the other normal babies...no wonder when i gave or showed something to him, he does not show any reaction ;(

he's on my lap..
yeah, i wore 'kain batik'..kat rumah nenek kot..
kalau kat rumah sendiri susah nak jumpa berkain batik..gadis melayu katakan :P

it's about 6month he had been admitted in the hospital Sultanah Nur Zahirah starting from December last year...i'm very close to my aunt, my youngest aunt mak Su...dahla 3 bulan lepas SPM tinggal rumah nenek sebab masuk kelas jahit dan masa tu memang mak su kat rumah sebab dia tak kawin lagi masa tu...mak su kawin sebelum aku sambung belajar, jadi memang banyaklah aku tolong dia buat preparation kawin, carik barang, hiasan, baju dan banyaklah...

 yeah,aku tengah pegang dia time nih...miss his face damn much...


masa aku jumpa mak su pergi melawat Aqil kat ICU hari tu pun memang nampak sangat yang dia sedih...ahh, mak su da makin kurus..mana taknya dok kat spital hari-hari dengan runsing lagi..ma cakap mak su memang tiap-tiap hari dok berendam air mata je...masa kami nak balik time pergi tengok Aqil tu, memanglah sebak kan tengok keadaan baby yang badannya bengkak pastu sambung mesin yang besar gedabak yang bunyi kuat..memang start tangis-menangislah..3 bulan lepas memang doktor dah cakap 50-50 tapi survive lagi selama 3 bulan...selalulah jugak aku call tanya khabar tapi memang macam tulah keadaanya..tak berubah..

hari tu bawak balik rumah sebab nampak sihat sikit pastu tak sampai seminggu kena masuk wad balik sebab memang dia tak boleh bernafas normal...nafasnya laju je dan memang terpaksa guna bantuan mesin...bayangkanlah nenek aku baru je buat majlis kesyukuran kecik-kecik sebab adik dah boleh balik tapi malam tu kena masuk wad balik sampailah ke hari ini, hari terakhir bagi seorang insan kecil bernama Aqil Zakwan...


masa ni kat ICU read more here


latest pic that i have..on April..read here

aku tahu mak su mesti sedihh sangat kan sekarang ni dahla anak sulung pastu dugaan mak su sangat besar...aku harap mak su terus tabah menghadapi semua ini,yelah bagi aku yang hanya sempat main-main dengan adik Aqil sewaktu dia kecil pun rasa sangat-sangat kehilangan dia sampai aku boleh nangis (i'm still crying when i write this) masa dapat mesej, terus hilang mood study bio dan nak tulis entry..yeah this is the place where i can express my feeling and i'll be ok after publishing this post..amazing??just try when you are sad, stress or wanna tell something but you don't know how to do it..blogging can really heal it, believe me =D


sedihnya tak dapat tengok buat saat terakhir dan post ini akan jadi kenangan selamanya....Jom sama-sama sedekahkan Al-Fatihah pada sepupuku, Aqil Zakwan yang aku anggap macam adik sendiri sebab hubungan kami memang rapat....he's still a baby who know nothing but had suffered a lot..semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman..amiiinnn..


p/s: kematian tidak mengira usia...ingatlah pada mati kerana ia amat hampir dengan kita...


i feel relieved after publishing this entry, it's really work ^_^

Tuesday, May 10, 2011

Offline dua bulan...tetttttttttt!!!....nak pergi berperang nih!doakan daku pulang dengan selamat..dup dap dup dap....

Assalamualaikum Semua.......

okey, kemain panjang lagi tajuk entry daku kan...wahahaha..kalau tajuk dah sehasta entry mesti sepelaung kan..wahahaha...mulai minggu depan daku akan menyertai rombongan perang yang paling lama pernah daku sertai...sebelum ni bukan tak pernah pergi perang, dah biasa kot perang-perang, tapi biasa perang guna pistol mainan jep, tak pun main perang-perang guna anak-anak batu kecik pastu lempar..wah, korang ingat batu kecik tu tak sakit ke??sakit okey, sama dengan cubit, kalau korang cubit dengan cubitan kecik rasanya lebih sakit kalau nak dibandingkan dengan besar..ohh, okey daku taw daku sudah melalut ke laut..


Tak lama lagi blog ini akan bertukar wajah..wahaha, daku dapat perkhidmatan untuk tukar template blog tapi tak tahulah bila nak tukar tu kan..tapi mungkin dalam masa terdekat ni...sambung lagi cakap pasal perang, mulai minggu depan sampai hujung bulan Jun daku dan berjuta-juta lagi rakyat di seluruh dunia akan melalui saat-saat getir dalam peperangan..cuaak seh!!sape tak takut nak pergi perang??mesti takut kan..tapi doakanlah semuanya selamat okey..moga-moga daku selamat pulang dari perang tanpa sebarang kecelakaan..hehehehe ^^


Biasanya daku pergi perang paling lama pun dua minggu jep, tapi kali ni memang lamalah hampir dua bulan...sepanjang peperangan tu jugak daku mungkin tidak online, yelah nak online hape..tengah-tengah orang dok perang daku pulak dok sibuk menghupdate belong, tak ke naya???tak pasal-pasal peluru menusuk kat kepala daku...tang kepala takpe lagi, kalau menusuk ke jantung hati kalbu tak ke naya???pitam daku kalau tetiba daku terjatuh hati dengan si penembak itu..wakakakkaw..bahaya okey, daku memang suka stalk belog orang,haha bahaya wei..kang tetiba daku terjatuh hati kang ke tak boleh nak fokus kat pistol perang dan musuh-musuh daku...


Sunday, May 8, 2011

selamat hari ibu kepada semua ibu, mama, umi, ma, mom :D

Assalamualaikum :D

di kesempatan ini jaa nak ucapkan selamat hari ibu kepada semua ibu-ibu dan bakal ibu di luar sana, jasa kalian amat besar dan tidak terhingga ^^  tak kiralah apapun panggilan sama ada ma,mama, ibu, umi, mami,mum dan banyak lagi namun pangkatnya sama sahaja..


Bersyukurlah jika kita masih lagi mempunyai ibu, senangkanlah hati mereka dan bahagiakan mereka sementara hayat mereka masih ada...jangan sesekali mengucapkan kata-kata yang menyakiti hati mereka..ingatlah bahawa "syurga itu di telapak kaki ibu".namun begitu, bagi yang sudah tiada doakanlah agar mereka aman di sana..jangan sesekali lupa mendoakan ibu kita :D


sebenarnya tadi sejam lebih jaa borak ngan maa mintak ampun dan maaf kalau ada selama ini tersilap kata dan jugak suruh maa doakan kejayaan jaa *tacingg beb!! tapi biasalah kalau call mak memang tak terasa masa berlalu semua cerita habis keluar dari sekecik-kecik kuman hinggalah sebesar-besar bangunan..hehe...kita beruntung dapat ibu macam maa sebab maa sangat sporting, selalu support anak-anak dan tak pernah menghalang kalau kita nak buat apapun...


kadang-kadang kita pulak rasa bersalah bila nak buat menda pelik-pelik..ma just cakap"fikirlah mana yang baik mana yang buruk kan dah besar" kalau ada sesetengah mak kan memang marah anak dia nak keluar jumpa kawan ke apa sebab takut buang masa, tapi mak kita cakap macam tu je..tak cakap ya atau tidak sampai kita sendri yang fikir apa kesan benda tu..*eh ayat ni berbelit ke??faham kan..hehe..



Saturday, May 7, 2011

women with jackets...look damn nice!!!

Salam semua^^

i love to see girls with jackets, they look so cool and i wanna share some of the pictures with you guys..let's have a look =D

damn cool!

more relax

 this one looks like blazer and quite formal

 military jackets..love it!


Friday, May 6, 2011

Time flies.. (T_T)



It's 6th May already and i'm so freaking nervous!!!!!!!!!!
It's less than 10 days to my big and important event..
I have to manage my time and schedule wisely..
 I hope that miracle will happen and everything went well....

insyallah..
pray for me friends!!
thanks ^^ 

P/S: Bersabarlah wahai hati...cuakk!!

Tuesday, May 3, 2011

dari wedding menjadi gathering..

Salam semua :D

Rasa penat sangat dan lenguh seluruh badan...tapi dah dua hari tak update, nak update jugaklah sikit hari ni..heeee, pertama sekali terima kasih semua yang undi jaa dekat contest blog tercantik anjuran woot-woot..haaaaa, dapat tempat ke-5 walaupun blog ni tak adalah cantik pun,sebab tu nak menang kan dapat hadiah free template design..barulah cantik pasni..hehe ^^

hari ni pergi wedding ujang dan yana, pasti korang kenal kan blogger berdua ni..yang suka kentut kat blog orang tuh..hehe ^^ pergi dengan nurelle ( thanks sudi jemput kalau tak tak merasalah pergi hehe) dah tersesat sikit tak jumpa jalan..haha, tulah malas nak print kad kawin ujang tuh..lala..alih-alih tunggu kat mcD dan rupanya ramai blogger berkumpul kat situ dulu sebelum pergi konvoi ke rumah pengantin.
nurelle the driver xD

bersama gadis hanim di mcD

pengantin :)



nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...