nuffnang

Sunday, May 31, 2015

wisuda sarjana kedokteran

Assalamualaikum...

its the end of may. esok start 1 june...lots of things happen in this month, and overall i feel so grateful :) my birthday was on 30 April and at that night my mom and bro came for my graduation, it is such the best bday present ever, alhamdulillah...even though abah can't make it for my big day.


aku sewa bilik yang boleh tahan besar cukuplah buat bertiga, macam bilik hotel..ingatkan nak sewa apartmen dua bilik tapi rasa macam rugi sebab hanya kami bertiga kalau boleh jimat kos kenapa tidak kan..malam 30 april tu ma datang, flight diorang delay dalam pukul 1 pagi macam tu baru sampai..yang kelakarnya ada sorang bapak supir dekat bandara tu tarik abang aku suruh naik dengan dia, abang aku dengan blurrnya pegi ikut..lagipun bapak tu da pegang bag tak kasi lepas. aduyaii, kami nak naik teksi jelaa -__-'


keesokan paginya kami pergi taman mini, dari pagi di sana sampai lewat petang.

with my mum at taman mini

inside bajaj
kami naik busway okey ke taman mini, sebabnya nak bagi diorang rasa naik public transport juga sebenarnya, so dalam sehari kami naik bajaj, busway, angkut dan teksi. hehehe...

balik pergi central park, makan2 dan terus balik bilik. keesokan harinya--> wisuda!

 with my brother

 with my mum :)


 malaysian!


lepas selesai wisuda kami pergi makan-makan di special sambal (SS), ma dan mat nampak berselera sungguh! memang kena dengan tekak pedas2..heheh...kami kemudian pergi ke monas, photoshoot di sana..ambik gambar pakai toga dekat monas dan akhir sekali singgah di masjid istiqlal untuk solat dan terus balik.


keesokan harinya lagi, aku bawa mereka pergi tanah abang, shopping-shopping sikit dan beli ole2 untuk bawak balik. 

isnin pagi2 diorang dah bergerak ke airport dan aku naik busway ke depok untuk memulakan fisrt rotation di sana. stase radiology RS simpangan depok selama 3 minggu. biasanya radiology cuma 2 minggu, tapi disebabkan ada cuti kami jadi 3 minggu di sana. bermula 4 mei-23 mei 2015.


disebabkan nak update blog waktu dan kuota internet terbatas, insya Allah i'll write bout that later.
till we meet again and thanks for reading! overall i enjoy clinical years ^^



Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...