nuffnang

Thursday, August 18, 2016

Kurus dengan kopi Hijau oriherbs

Still remember the fat girl on the left side? They are exactly the same person 😂



Zaman berat naik mendadak, zaman di kampus yang penuh dengan kebahagiaan mungkin? Zaman makan x igat dunia, makan nasi bertambah memalam, Air kotak, jus, keropok jajan, gula-gula mesti ada dibawa didalam bag, tak berhenti mengunyah..bersenam? Jauh sekali 😑

Bila mana baju-baju mulai ketat barulah terasa stress, tapi time tu kesedaran belum ada, tak pernah nak timbang berat badan hingga nak masuk clinical year mesti suntik vaksin hepatitis B. Aku pergi hospital dan timbangan almost 60kg. OMG!! 😱😱 sesak nafas tengok berat sendiri.

Mulailah aku mencari cara-cara untuk menurunkan berat badan, aku jumpa diet Atkins yang mana mengurangi makan karbohidrat, makan hanya 20g sehari dari sayur... aku berusaha berhabisan tak makan nasi, pizza, donut dan seangkatan dengannya...minuman manis semua aku tolak, petang-petang jogging dan bersenam...

memang agak sengsara bro!!! Nak ubah lifestyle bukannya suatu benda yang senang...makanan masak sendiri, hanya makan lauk dan sayur...memang memerlukan ketabahan dan kekuatan 😂 dapatlah time tu berat 49 kg dan kurus pada hari wisuda..

Namun bila mana dah masuk clinical year, dihantar ke hospital berbeza pada setiap department, mulailah makan tak menentu...jangan harap nak  masak sendiri, dapur pun tak ada...kalau on call pesan nasi goreng malam2...tidur pun tak menentu..badan pun naiklah dengan banyaknya 😂

Akhirnya aku mencuba minum green coffee yang pada awalnya diperkenalkan oleh seorang kawan... sebelum minum, aku ada baca dan research  tentang kopi ni, dah banyak popular di negara- negara luar namun belum ada di Malaysia..

serious tak pernah tahu kewujudan #kopihijau yang daku tahu hanyalah Teh Hijau kerana dalam diet Atkins memang popular dengan pengambilan Teh Hijau..dapat juga turunkan berat dengan banyak 💪💪 thank you perkenalkan kopi Hijau 😀 tak mampu da nak diet ketat macam dulu lagi 😂😂





saya dah cuba dan saya jual untuk share kebaikan kopi dengan anda semua...nak tahu lebih lanjut tentang kopi hijau boleh whatsapp saya +60139417311 😍

No more gemuk! Obesity!!
Anda mampu mengubahnya 😉



After 3 weeks 😉


Rocking stripes

 Gemuk version 
Fat fat...hu hu


Follow my IG: https://www.instagram.com/kopihijauoriherbs/
#kopihijauoriherbs
Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...