nuffnang

Sunday, July 25, 2010

haih...senang sangat nak nangis

semalam baru je hbis futsal inpro..kitorang xde rezeki thun ni,xpelah nk wat cmner..huhuhu...dahla kitorang bru je praktis lpas tu selalu orang xturun...tanda2 kekalahan pon dah nampak...tp aku xnak berleter panjang lebar sal kekalahan semalam...yang futsal tu nanti aku cerita,ni sesi luahan perasaan je...aduh,sakitnyer!!!!

blik semamalm dah nampak tanda2 sakit pinggang...aku pun terus tidur sampai asar..then ika call ckp kwn2 aku dr uia n um dtg satu kereta nk jumpa kitorang..pi la makan..pastu pg tadi pegi praktis,sakit kat bahagian lutut ni menjadi2...sebenarnye bengkak sebab aku selalu hempap lutut masa jatuh praktis silat..pastu,masa main futsal aku terjatuh dan seluarku terkoyak...habis rabak la lutut ni,tercabut kulit dan nampak isi...so aku dah xboleh nan gagahkan lagi untuk jatuh..huhuhu..

pagi2 lagi jurulatih suruh buat betul2 macam wajadiri..aku cuba jatuhkan lutut,tp sakit yang amat sangat..YA RABBI!!sabar  je la..pastu diorang ckp xpyh buat sebab takut xjd...bila aku jtuhkan lutut je rasa nak nangis...sakit sangat =(  aku rasa sedih sangat sebab aku xdpt perform dan tetiba je aku termenangis..haih,malu2!!!terus lari pi masuk toilet...pastu aku pegi selongkar first aid kit dan balut lutut ni,bg kurang rasa sakit..nanti nk pegi beli knee guard la...masa tu,pinggang pun sakit tp tahan jela...

lepas tu,kitorang keluar main basketball ramai2..campur laki pmpuan..mmg masyuk!!haha...pastu aku letak ais kat lutut n terus try jatuhkan lutut..memang la sakit..tp tahan jela...bila dah masuk buat buah dan gerakan,diorang suruh aku berguling dan arrrhhh!!sakitnyer....yang ni memang teruk la...dh xboleh nk tunduk dan pusing2 badan lagi...aku tahan je dpan orang ramai,pastu aku pegi duk tepi sorang2 n try pusing dan rasa sangat sakit...dan aku nangis lagi..mungkin diorg xperasan keadaan aku sebab aku xnak la tunjuk aku ni manja sangat,sikit pun dah nak nangis...

dalam pukul 1 aku pegi klinik dan ikuti perbualan aku dgn doktor:-

dr: awak sakit ape??
ja: saya sakit badan,pinggang,otot2 hampir seluruh badan...sekarang ni dh xboleh nk bongkokkan badan dan pusing2 pinggang....sakit sgt2..
dr: sejak bila lagi awak main?
ja: futsal tiap2 ptg seminggu ni..silat,dah dkt sebulan mlm2 dan kdg2 petang
dr: awk x boleh force bdn awak mcm ni,awak kene rehat...lepas ni ckuplah main semua tu...rehat dulu dr latihan bila sembuh baru start balik..(sambil gosok2 belakang aku yg membengkak)
ja :tapi saya lawan hujung minggu ni,sbb tu kne praktis tiap2 hari
dr: bdn awak dah sakit,awak kene la rehat...xboleh force nanti akan jd lagi teruk dan tiba hari besar tu dah xboleh nak buat ape dah..bdn awak dah stop from functioning..awak duk je kat bilik,tidur dan rehat2 je...xpyh angkut bnda berat,jatuhkan badan macam silat dan macam2 lagi...kalau dah xboleh praktis xpayah join la tahun ni..join lain kali tahun depan ye...
ja: herm,ok2...tima kasih..(padhal aku sdih giler,dah ari2 praktis xkan xleh join..huhu)


adoiii,cmne ni ye...esk nk perform penuh,pakai uniform silat..dengan keadaan aku yg mcm ni,sakit lutut,pinggang..hermm...sedih sesedih sedihnya...tadi jalan sorang2 pi klinik dengan keadaan yg agak serabai cam siot je...sejam jugak la cmpur jalan tunggu n balik...adeh,ade 4 ari lg praktis...makin dkt ngan ari pertandingan makin banyak injury pulak...aku takot xdapat wt yang terbaik nanti...praktis dh dekat sebulan,nak demo xsampai seminit pon...

aku rasa punca sakit pinggang ni sebab aku jatuh kuat sgt,aku takut jugak kot2 ade masalah ngan tulang...tp doktor cakap otot aku je bengkak sebab aku force badan aku buat benda berat...aduhai...ya allah,tolonglah hambamu ini...xkan xnak pegi praktis...xboleh2...tp xkan nak tunggu badan aku sakit sampai x boleh bangun...xboleh2..pening3...

p/s: kita lbih mudah nangis kalau mental sakit...aku nangis bkn sbb sakit fizikal sgt,tp lbih kpd 'frust' =(

Saturday, July 24, 2010

i'll keep my promise...if not...

TODAY.....
i finished my class at 10 because no bio lab for this week...
i took mini bus and had lunch at bistro with some of my classmates...
don't know why,
i got some motivation today...new inspiration..

i took 2 piece of A4 paper and wrote


i paste it in my room as i stay alone in my room..
so i can see it everyday..
hopefully i can keep my promise...
kalau mungkir janji dipanggil munafik..xnak!!

maybe it looks quite silly or nerdy..
but i don't care!!
it's just for myself...it gives me motivation...

when i was in primary school,i wrote
STRAIGHT A'S and paste it in my room...
alhamdulillah,i got it for UPSR,PMR AND SPM...

hopefully i can repeat it for a-level exam

just pray for me k..
(^_^)

p/s:kat,kalau jaa mungkir janji,pukul dia okey!!! =p

Friday, July 23, 2010

susah sangat ke nak bagi komitmen??

sekarang ni badan penat sangat2...xde mood nak belajar so bila blik je dr demo silat td terus bukak lappy n on9..huhu,kaki dahla sakit,badan lebam2..bila tengok rasa cam nak nangis sebab kesian dekat badan,ni semua dalah pengorbanan dan harap2 pengorbanan ini berbaloi..

  • pg pegi kelas kol 8,balik dlm 1 lebih pastu hujan lebat..hbis basah kuyup =(
  • balik makan,tgk dapur air melimpah,btang paip n pnyapu bersepah!!(misteri)
  • pegi futsal,kejar bas sbb pakcik da nak tinggak(T_T)
  • main dgn kuku kaki skit..adooiii...
  • balik lam 6lbih,pak cik gerak lambat
  • malam pegi silat,buat demo..bdn da lebam2 slalu jtuh,sakit...

cheh,aku bg flow cerita ni sbnrnya terasa agak bengang dan terkilan dgn team futsal kali ni..selalu xdtg practice with a lot of excuses..aku pun bizy,sem ni xde study leave,kene study awal2...aku pun injured,sakit seluruh badan...i  got class in the morning,futsal training in the evening and at night i got silat, but i try to manage my time wisely...i try to come although i know that i'm not a good player...tp apesal xnak turun practice...pleaselah bg komitmen sikit, aku taw semua penat,ade hal...tp ingatlah mggu ni je,brp ari lg nak lawan...

haih,tengah bengang sebenarnya....dahla penat,tgk xde org turun practice...stakat 3 4 org susah la mcm ni..hmmm...it's just a way to express my feelings..for those who read this, i'm not mention anybody because it's a general thing...sometimes,the same thing goes to me..M.A.L.A.S...

Sunday, July 18, 2010

they leaved me =(

just a simple and short post...
after martial art training for wajadiri,
i slept while waiting for solat zohor..
but then,i slept and woke up at 2.05...
we should gathered at 2.00 and i still haven't pray and ready with my clothes yet..

i took about 10 mins to prepare myself and i can see the bus left me..
soo sad,but then i salled atiqah and the bus turned back to fetch me..
huhu,thanks atiqah, all my friends and driver...
i'll post the pics there later..
but,where did i go???
(a question mark there)



Saturday, July 17, 2010

aduh,sakit seluruh badan

pertandingan wajadiri tinggal beberapa hari je lagi...oh,tiap2 hari ade praktis silat..penat wooo...habis lebam2 seluruh badan dah ni...bukan setakat tu,semalam kakiku dah terseliuh gara 'flying kick' WAAATCHA!!!!!
dh xboleh jalan dengan betul..aku tahan je sakit,tapi bila balik nangis sorang2 dalam tandas masa mandi n dalam bilik...huuuuwwwaaa...

aku xnak la manja2 dan tunjuk kat semua orang yang aku sakit..aku taw,semua orang sakit,ada tersalah urat,terseliuh lebam sana sini...tu dah memang adat kn,so terpaksalah terima...xpe selagi hayat dikandung badan..lagipun sikit je tu kot...

huhu,petang2 praktis kat akasia,malam kat cemara...tapi hari ni memang penat sebab pagi2 dah joging taman sepatutnya 10 round tapi aku buat dalam 7 je kot sebab kaki dah sakit sangat..dah xtahan lagi...huhuhu,sedihnyer...xdapat nak perform yang terbaik sebab masalah ni la...tapi hari ni ok la sbb dah tukar formation flying kick tu jd sepak pinang je...hum,aku terima je apa yg jurulatih cakap...

penat sangat,tadi luka dekat lidah..poor my taste buds..huhuh,gigiku tergigit lidah..sakit wooo :(
berdarah2,tapi aku tahan jer...ok nak tidur sekarang...sakit badan...esok ada lagi petang ade high-tea dekat kl tower...yeye..I LIKE!!!bestnyer dapat spend time pi jalan2 pulak...nak tidooooooooooorrrr...penattttt!!!

Thursday, July 15, 2010

dah ader pak we ke?

pak we xde lg la...carikanlah sorang..hahaha =p

Ask me anything

i have to change (@_@)

today is the first dsy for sem 3...i got the results for sem two already...DAMN!!!xdapat pun aper yang aku target...dah target rendah pun still xdapat...soooo sad =( ..betulke aku xlayak duk intec??nape orang lain leh dpt tinggi aku xleh??nape org lain dpt A ku x dpt???arh,aku sedih sesedih sedihnyer...

i think i already work harder for sem 2 than sem 1...but,the result was still lousy..what should i do???ya allah,please help me..yes,when my lecturer said,u still have time-it's still early....i'm feeling down when i saw my friends got higher marks...maybe because i did not serious in my study or it's a sign that i had done something wrong???hmmmmm...

after class, i wanna complete my maths work but i have to revise again...i went blank!!then, i slept on the books until asar and i went for matial art training at dewan akasia...kak izni came today :D wajadiri dah dekat,tapi practise still macam xsedia lagi...hajat nak masuk futsal untuk inpro,tapi....silat camne??penat la...study lagi..dahla result teruk...owhhhhh....

rasanya perlu berubah sikit for this sem...jaa,plizz la,u have to change...kalau nak berjaya kene berubah..kalau zaman sekolah boleh belajar dari pagi sampai malam kenapa kat sini xboleh???

-xnak fikir dah pasal dia,buat pening kepala je.....hmmmmm
-nak bangun awal,pegi kelas awal(hurm,i'm late for my first class today)
-nak buat terus keje,xnak bertangguh
-nak rajin lagi belajar,xfaham tanya kawan2 yg pandai,xpun lecturer
-change my mindset,aktiviti luar(silat,futsal,usrah)xgangu pun belajar..jangan anggap semua tu bebanan
-nak buat revision awal2,xnak menyesal lagi..
-kurangkan jalan2,jimatkan duit
-kurangkan chatting.fb,bloggingg

it's quite a lot,xnak azam banyak2 nanti x tertunai pulak, jaa u can do it!!believe in yourself

p/s:silat td penat dan sakit2 badan terutamanya masa buat flying kick..watchhha!!!

Monday, July 12, 2010

kebengangan yang amat sangat


haih...tengok gaye muka bengang nieh...sape yang bengang????adooiiii..pening kepala la..tadi tengok final world cup netherland vs spain..dahla tadi lepas magrib kuar makan ngan kawan2 ex-schoolmates pastu pi beli barang...balik singgah plak kat umah tiqah borak2 dan nak balik jumpa housemates aku diorang pi ambik buku senior yang tinggal...ape lagi,join la sekali....

masuk bilik,kemas sikit turun bilik tv tengok bola..dah bet ni,aku rasa cam da dpt agak spain menang tp still nk ckp 'the oranges' yg menang...finally spls main 2nd extra time bru spain dapat gol..haih,benci giler!!!!whatever,yang tu xdela penting sgt..yang sgt penting apabila phone aku tetiba rosak skrin..budus  tol lar coz xblh baca apa yg trtulis kat skrin...arh,tension3...dhla tgh dk asyik2 mesej....

rasanya masa holland nyaris2 gol aku trcampak handset terus jadi blank sebelah...pastu skrang da 3/4 dah blank...ape yg aku nk baca..pening3...xlarat nak fikir..then,aku try la call dia,terus di 'boooooooooo'nya aku sbb belanda kalah...boleh lagi dia cakap aku tipu dia sal handphone rosak...haih....handphone motorola ade kat kdai lg,xambik masuk bilik terus je online..

ni la kisahnya knp aku bengang sangat.......plizzzzzla faham aku...

Saturday, July 10, 2010

i'm all alone...

after the mms is over,atiqah and yanie went back to their hometown...they leave me alone in their house...sobs..sobs....hahahaha..ape lagi,buat macam rumah sendiri la..lalalalallalalalaalla (^_^)..hidup menumpang macam ni la,bagai melukut di tepi gantang,ceh,saje je sebenarnya..padahal dk kat rumah tu siap ade katil sendiri bagai =)

malam tu tidur sesorang je kat bilik,bgn dah nk dkat tengahari...huhuhuhu,ape nk jadi daa....xpe la penat kot masa minggu mms...4 hari bangun awal dalam 5 lebih dan pergi intec pastu balik dalam 11 malam...tp kene kumpul dulu dalam pukul 1 lebih baru dpt tidur...bayangkan seharian kat intec,xmandi..haih,penat2!!!tapi kepenatan tu xterasa sangat sebab rasa happy n fun!

dalam pukul 12 jaa kuar jalan2 keliling syeksyen 18 nie...hmmm,best gak jalan sorang2 sebenarnya...suka hati kita je nak pegi mana,nak masuk kedai mana n whatever...tapi kalau selalu bosan laa,as a human we need friends...habis kedai pergi dari kedai kasut sampailah kedai selendang...adelah beli barang sikit-sikit...pastu pergi baiki phone motorola yg rosak tu,masuk mcD ,online sampai ptg bru balik bilik..huhu....

malam tadi pergi silat,ingatkan ramai orang rupa-rupanya ada dalam 5 pmpuan dan 3 laki jer..xblh nk praktis sgt sebab xde orang,so juz try design yang baru jer...kat sebelah dewan tu jugak ada persiapan untuk perkahwinan anak PPP,pn,jamilah kalau x silap...diorang mmg jemput ke majlis ptg nie,tp rasa macam xpergi jer...


sekarang ni dekat mcd jugak,sorang-sorang...baru je lepas register  td,still got the same room with the same roomates...it's ok lar...kitorang dh bnyak share brg mcm wimax,barang2 dapur alat pencuci...macam2 la...tadi sebenarnya nak pergi baiki kasut,so alang2 dah lalu sini singgah online dulu...kat bilik xde internet lagi...tunggu kasut siap nak balik kemas barang masuk bilik lor....huhuhu...penatnyer,dahla barang banyak,berat plak tuh!!haih...

p/s:sem 3 yang menakutkan....banyaknye bnda nk kena fikir...silat,futsal,study...huih...pening2






Friday, July 9, 2010

minggu mesra siswa 2010

alhamdulillah....minggu mesra siswa 2010 is over!!!although it was very tiring because i had to wake up so early in the morning and slept late at night,but i had fun enough..we did a lot of activities such as LDK(latihan dalam kumpulan),speeches and so many games...i got to know many new friends among the PM's and juniors from the different programmes such as AUSMAT,ADFP,ALG,RUSSIAN,ALUK and not to forget my own programme,ALM =)

the experiences of being a pm was really great because i had to handle the new students,lead the group and make them interested with what i did..we played a lot of 'game sakit hati' and the showed the unsatisfied face to me...that was really exciting because we forced them to think beyond the normal..sometimes,the answer is really easy but they just didn'y notice it..i felt the same thing when i was a junior and played the same game..

during the mms,we got no big problem but i had to face some small problem because i had to handle the AUSMAT student....as i'm from ALM programme,i just had a few information about their programme...they asked me about their subjects,their head of programme,their classes and many more...i just did my best and told them about whatever i knew..the others they can personally asked their seniors and lecturers..


the students had some performances on the last night of mms...all of the pm also sang 2 songs which is 'kau ilhamku' and 'kenangan terindah'...we were touches and some of were in tears >.<


these are the pm mms team 2010-u all r the best!!!!!!

i had soooo much fun with pm mms team 2010...i'm going to start my new sem next week...arh,so lazy..

Saturday, July 3, 2010

CAMP AT AGROTEK GARDEN RESORT HULU LANGAT

salam semuanya....ini entry yang ditulis selepas menonton perlawanan brazil vs netherland...wooo...brazil kalah 2-1 dengan belanda....ape kes nie???semua pasukan yang jaa sokong kalah..mula-mula england kalah dengan jerman,pastu portugal pon kalah ngan spain..sekarang ni brazil lak kalah ngan belanda..ape nk jadi daaa....tgk la kalau argentina pon kalah,memang dah nasib malang la cmnie....rasa macam xde mood nak tengok perlawanan seterusnya...

ptg tadi baru je balik dari kem pm(pembantu mahasiswa)dekat agrotek garden resort,hulu langat....resort ni memang terbaik la wa cakap..pekerja kat sini semuanya ramah..bila kitorang sampai je kat sana,mereka sambut kitorang dan tabur2 bunga...suasana memang sangat cantik tapi ada satu benda yang rasanya kurang best..wah,tangganya amat tinggi..dari kafe ke dewan,wah rasa macam nak tercabut skru lutut...bukan setakat tinggi,tapi curam...tapi yang pastinya best la aktiviti kitorang macam jungle trekking,agro trek dan yang paling best time BBQ...kat sana boleh request lagu dan ade yang karoke...memang layann habis la...dahla duk kat depan...ada beberapa lecturer dan peserta yang nyanyi..

we are divided into some groups and jaa was in 'loudspeaker' team..we are really LOUDSPEAKER...always make noise and form unnecessary sounds....my friends sometimes called me loudspeaker during my school time because of my voice......but i really don't care...wah3..mengaku!!!yes,i admit that i speak loudly and clearly...but i have my own purpose:the others can hear my voice clearly and avoid from any misunderstanding...chewah!!!

we had to wake up so early in the morning,perform subuh prayer and had aerobic time...that was really nice!we got bolllywood dancing competition between the groups,dance together with the music..the most memorable and best thing there was foods....i like the foods so much..damn!i'm going to gain weight again and again and again...
i love foods but i hate of gaining weight :(

i used my time to sleep as soon as i reached akasia...owh,really2 exhausted!!!tomorrow i got meeting about mms and i'm going to be very busy during mms week...the program starts from 7o'clock in the morning and finish at 11pm...i'm going to spend my whole week at intec with the juniors...the other seniors will register 0n 11th july and i'm going to start my new sem next week...owh,time flies so fast and i feel so lazy to start everything again...


p/s:happy birthday kak long!!she is 22 already (^_^)
off to bed now!sooooo sleepy




nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...